Yo-tuloksia odotellessa

Ajankohta: 19.5.2000
Kirjoittaja: Mikko

Kirjotuksien tuloksia odotellessa alkoi jo käden oikojalihas väsyä, joten päätimme korjata asian. Siinä viiden aikaan Lippe ja Ana odottivat jo minua Ison-Edun pihassa, josta perinteen mukaan kävimme ostamassa herkut. Sit käytiin viemässä ne mun kämpälle ja lähdettiin katsomaan uusi leffa, Gladiator. Laitinenkin oli tulossa sitä katsomaan ja hyvä sijoitus oli se 40mk, sen verran hyvä leffa se oli.

Sit Ison-Edun kautta jälleen mun kämpälle syömään. Siinä jo aloteltiinkin ja katsottiin "Älä katso!" -tv-ohjelmaa. Olipa aika sairas äijä tuo Stevie Starr, söi biljardipalloja, kultakaloja ja rahaa ja operoi niitä vatsassaan.

Sitten meillä oli suunnitteilla lähteä taas sinne lastauslaiturille Suvantosillan alle, mutta se tuntui olevan vähän liian kaukana, niinpä ajateltiin, että siinähän on ulkoterassi Ison-Edun edessä. Sitten kun siihen istuttiin juominemme, niin huomasimme, kuinka avonainen näkyvyys on poliisiasemalle. Siispä siirryimme Ison-Edun taakse tyhjään tavarakatokseen. Kävimme vielä pari leipälaatikkoo siihen penkeiks ja kaikki oli valmista. Lippe ei oikein pitänyt paikasta aluksi, mutta lämpeni illan myötä.

Siinä päästimme jo viinapirut valloilleen ja juttu lensi ja hauskaa oli. Ohikulkijat eivät oikein hyvällä silmällä katselleet, toiset huvittuneina. Osa kyseli, että mikä se tämmönen meininki on.

Sitten viimesen pullon aikaan lähdimme talsimaan lyskalle päin, tosin ensin palautimme leipälaatikot sinne, mistä ne otimmekin. Lyskan pihalle menimme penkeille istumaan ja juomaan viimeset pullot. Siinä oli porukkaa siinä koriskentän vierellä ja muutama pelas koristakin. Minä olisin niin halunnut mennä pelaamaan, mutta muut eivät tykänneet ajatuksesta. Lippe käski minun huutaa, että: "vaahossa on eniten potkuu!" niille sälleille, joten niinpä teinkin sitten. Kyllähän nuo kahtovat.

Sitten Palaverin edessä oli Kesti, jota wassupilla tervehdimme, Vitokin oli Keson mukana. Otin siitä pihalta taskuun vielä kukankin, edelweissiks Ana sen tunnisti.

Sisään päästyämme menimme semmoseen pieneen nurkkapöytään, johon mahtui kolme istumaan. Onneksi viiden minuutin päästä vierestämme vapautui iiiso pöytä, jossa oli tilaa kaikille. Lipen kanssa käytiin parilla kympillä blackjackii pelaamassa, mutta heti hävittiin kaikki rahat. Ikävä kyllä siellä oli Jazz-Blues -ilta, joten musiikki alkoi käydä päähän, siispä lähdimme.

Matkalla soitin Jonille, joka oli myöskin käynyt kattomassa Gladiatorin, harmi kun ei tavattu. Sitten näimme Artsin kruisailevan Pauli(Pjärveläinen) kyydissä ja huusimme pysähtymään. Jonkin ajan päästä Artsi kaartoikin torin parkkiin ja wassup raikui taas. Artsille annoin Edelweissin, kun ei se Kestille aikaisemmin kelvannut. Artsi kertoi, että olin aikamoisen viestin laittanut sen vastaajaan kun aikasemmin Ison-Edun takana soitin sille, multa oli jäänyt kännykkä auki, jotain Anan selitystä oli taustalta kuulunut.

Siinä hetken keskusteltuamme saimme Kestinkin tulemaan mukaan Kerubiin, ei oo mitään Kestin lempipaikkoja nimittäin. Eipä ollut kuin 5mk sisäänpääsy ja Kesti pääsi vielä ilmaiseksi sisään. Menimme ja heti yksi kulma vallattiin sieltä. Sitten jotain porukkaa tuli siihen tanssimaan, jotain eukkoja. Lippe uhos, että lesboja ne on. Kesti kysyi, että: "Tilattiinko me teidät siihen?" mutta silleen, että ne ei kuulleet. Että minä repesin! Joku äijäkin siinä tanssahteli hame päällä ja sille me naurettiin. Löysinpä vielä jaloistani punaisen huvin jonka otin mukaani.

Kolmen aikaan sitten meni putiikki kiinni ja me lähdimme, Kesti oli livistänyt jo aikaisemmin. Sitten menimme BB-Grillille eikä tämäkään myyjä tiennyt, kuka oli piirtänyt ne hampurilaiset siihen listaan. Sitten kun kaikki olivat saaneet haluamansa, menimme torin nurkille istuskelemaan, siis mukana olivat vielä minä, Ana, Lippe ja Laitinen. Siinä oli viereisellä penkillä joku arviolta nelikymppinen pulin näköinen äijä pää polvien välissä. No eikös mun pitänyt se herättää ja rueta juttelemaan sen kanssa. Äijällä oli vaimo ja pentu, mutta vaimo ei kuulemma enää pilluu anna. Minä annoin sille sen huivin ja sanoin, että tuon kun sille vaimolle annat niin kyllä saat. Ei se sitä huivii halunnut, joten sidoin sen sen äijän jalkaan kiinni. Ohi käveli joku nuori naikkonen jätkäkaverinsa kanssa ja se äijä huusi, että: "Hei pimu!" ja jotain ehdotteli sille. Sen naisen jätkäkaveri rupesi valittamaan sille äijälle ja huuteli takasin. No minä lohduttelin sitä äijää, että ensi kerralla parempi onni sitten. Sitten kulki ohi joku vähän vanhempi naishenkilö ja äijä huusi sille, että: "Rasvapillu!"... Me naurettiin ihan hervottomasti siinä, paitsi piti ottaa äkkiä pokeri, ettei se äijä tajuu että me sille nauretaan. Minä neuvoin sitä, ettei ehkä tuo ole paras avaus jos yrittää naista iskee. Sitten se siinä jotain valitteli ja lähti kotiinsa, kun oli seuraavana aamuna töihin meno.

Siinä joku aika vielä istuskeltiin ja naureskeltiin sille äijälle ja sitten Ana soitti itselleen kyydin, Jape oli kuskina ja kyydissä oli tuttuja, esimerkiksi Karhapää. Analla oli ollut hauska kotimatka. Minä, Laitinen ja Lippe lähdettiin mun kämpälle kävelemään ja siinä Ison-Edun kohdalla käytiin vielä katsomassa se katos ja Lippe löysi sieltä sipsipussinsa ja minä täyden pullon olutta! Sattuipa hyvin! Kun päästiin kämpälle, niin oikeestaan heti mentiinkin nukkumaan. Olipa hauska reissu.

Takaisin tarinoihin