Potkukonva

Ajankohta: 16.2.2000
Kirjoittaja: Ana

Penkkaritorstaita edeltävänä keskiviikkoiltana Lyskan kakkos- ja kolmosluokkalaiset ja useimmat opettajat olivat kokoontuneet koululle, sillä ennen kolmosten painumista lukulomalle kakkosluokkalaiset saisivat purkaa puolentoista vuoden aikana kolmosia kohtaan kertyneitä patoutumiaan potkukonvassa. The Kulma oli tietenkin paikalla, sillä ainakin Lyseossa potkukonvan jälkeen on ollut tapana lähteä kaupungille jatkoille opettajien kanssa jorisemaan. Kokoonnuimme siis hyvissä ajoin Kulmaan. Johannes ja Mika pelasivat kerettiläistä korttipeliään Kulmassa, joka on kyllä pyhitetty Trivikalle ja Avistalle. Toisten ilmeet kuvassa kyllä kertovat, miten mielenkiintoista on seurata Magic The Gatheringia. Kulman ympärille muodostui normaali hengailijoiden joukko, jota kuvassa edustavat Loksfri ja Karhapää. Kyllähän siinä Tatu ja Jokisalokin pilkottavat taustalla.

Jonkinlaisen einestarjoilun jälkeen koko lössi siirtyi sitten yläsaliin, jossa kakkosten show alkoikin. Sen kummemmin shown sisältöä (oliko sitä?) kommentoimatta tässä muutama Keson ottama kuva: satunnaista irvailua, itsepuolustelijoitakin imitoitiin, hurjaa menoa ja suuri loppurutistus. Anteeksi huono kuvanlaatu, salissa oli tunnelmavalaistus. Shown jälkeen opettajatkin juoksutettiin lavan eteen, annoimme toki raikuvat aplodit Viljolle ja Hanskille. Opettajat lauloivat haikean sävelmän kantavilla äänillään. Hulabaloon loputtua olikin aika painua jatkoille hippulat vinkuen.

Emme olleet aivan varmoja, missä jatkot järjestettäisiin, joten matkalla keskustaan Kesti toimi tiedustelijana Laurosen auton ikkunasta. Abitoverit paljastivat kohteeksi Wanhan Jokelan. Lauronen heitti meidät paikan eteen ja lupasi vielä noutaakin meidät ylämyllyläiset kunhan ei kovin myöhään menisi. Olimme ensimmäisiä Jokelassa, joten otimme hyvät pöytäpaikat ja kävimme baaritiskiltä janojuomaa. Pian paikka täyttyikin varsin tutuista naamoista. Jonkin aikaa istuskeltuamme viereisestä pöydästä alkoi sataa tulikomentoja pöytien yhdistämiseksi. Kantelimme pöytämme keskemmälle ja nyt meillä oli sitten yksi piiitkä pöytä. Suurin osa opettajistakin oli linnoittautunut samaan pöytään. Keso jatkoi kuvien nappailua Jokelassakin, tässäpä otoksia: pöytämme, Viljo (vaikka Hanskihan siinä on etualalla) ja Hanski ja Flashback. Jokelassakin oli tunnelmavalaistus, joten kuvien laatu on vaihteleva. Keson kamerassa ei taida olla turhan tehokas salamavalo.

Jokelassa joristessa aika kului oikein leppoisasti, Mallalla ja Jamolla oli mainiot jutut. Parin tunnin kuluttua väki alkoi vähenemään, nähtävästi lähtivät pattereita lataamaan penkkaripäivää varten. Meillä ei niin kiire ollut ja Keso, Lippe, Mikko, minä, Malla, Mannisen Sari, Jamo, Sami ja jokunen muu lähdimme vielä Palaveriin istuskelemaan. Matkalla Palaveriin vastaan tuli tiedustelijoita Palaverista, joiden mukaan se oli turhan tyhjä. Joku heitti ilmaan ajatuksen Kerubiin menemisestä, mutta opettajia ajatus ei kiinnostanut todennäköisesti viimevuotisten kokemusten vuoksi. Me kulmalaiset, opettajat ja pari muuta lähdimme sitten Palaveriin ja loput menivät Kerubiin.

Palaverissa oli oikein mukava jutustella, pari tuntia siinä keskustelimme niitä näitä. Yhden kieppeillä kaikki lähtivät kotio päin latautumaan seuraavaa päivää varten. Lauronen käväisi hakemassa Keson, Lipen ja minut torilta, kuten oli lupaillutkin. Kaiken kaikkiaan erinomainen ilta, opettajat olivat oikein leppoisaa seuraa.

Takaisin tarinoihin